Stările celor două contacte ale fiecărui braţ trebuie deci să fie complementare, unul ON, celălalt OFF (figura 4)
|
|
Pe intervalele când contactul Kj este ON, el este parcurs de curentul ij. Cum acest curent este alternativ, el este atât pozitiv cât şi negativ: contactul Kj trebuie să fie deci reversibil în curent (bidirecţional).
Pe intervalele când contactul Kj este OFF, contactul K¢j este ON: tensiunea la bornele contactului Kj (tensiunea ce îl polarizează) este deci egală cu U. Această tensiune este continuă, deci totdeauna pozitivă.
Contactul Kj este un contact ce are trei porţiuni de funcţionare (3 segmente) format prin conectarea în antiparalel a unui tranzistor (element complet comandat) şi a unei diode (figura 5).
|
|
Pe intervalele când tranzistorul este în conducţie (porţiunea 2), dioda este polarizată invers cu o tensiune negativă foarte mică, ce este de fapt, căderea de tensiune în conducţie a tranzistorului (VCE)sat.
Pe intervalele când dioda este în conducţie (porţiunea 3), tranzistorul este polarizat invers cu o tensiune negativă foarte mică, ce este de fapt, căderea de tensiune în conducţie a diodei VDON: pe intervalele când contactul se află pe porţiunea 3, putem comanda starea ON a tranzistorului (închiderea), astfel încât să se poată realiza trecerea automată pe porţiunea 2, în cazul în care curentul ij încetează să fie negativ, devenind pozitiv.
Contactul K¢j prezintă aceleaşi caracteristici ca şi contactul Kj; el este deci de asemenea format prin conectarea în antiparalel a unui tranzistor şi a unui diode.