Mișcarea Română pentru Calitate are plăcerea de a vă invita să participați la conferința de presă de lansare a proiectului „Facilitarea integrării studenților pe piața muncii prin consiliere și participare la programe de învățare la locul de muncă”. Conferința de presă de lansare a proiectului va avea loc în data de 15.11.2018, ora 14:00 la sediul INCESA – Infrastructură de Cercetare în Stiințe Aplicate din bulevardul Decebal, nr. 107, et. 3, sala 315.

 

Mișcarea Română pentru Calitate, în parteneriat cu Universitatea din Craiova și Amadeus Association, implementează proiectul „Facilitarea integrării studenților pe piața muncii prin consiliere și participare la programe de învățare la locul de muncă”, cod SMIS 107075, Axa prioritară: 6 Educație şi competență, co-finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, care se va derula pe o perioadă de 18 luni, în intervalul 4 iunie 2018 – 3 decembrie 2019, cu o valoare totală a proiectului: 2.224.419,66 lei, din care 1.890.756,71 lei reprezintă contribuția Uniunii Europene.

Obiectivul general al proiectului il reprezintă creșterea gradului de ocupare a absolvenților de învățământ superior, cu domiciliul în mediul rural, din cadrul Universității din Craiova, Facultățile de Automatică, Calculatoare și Electronică, Inginerie Electrică și Mecanică, prin furnizare servicii de consiliere profesională pentru un număr de 270 de studenți, sesiuni de training specializate și stagii de practică la un potențial loc de muncă, atât pe plan local pentru 210 studenți, dar și pe plan international pentru 60 de studenți, cu sprijinul partenerului Amadeus din Austria iar, in corelație cu aceste activități, 119 studenți vor fi angajați după încetarea calității de participant și vor fi încheiate 10 noi parteneriate între instituțiile de învățământ superior și sectorul privat, în vederea organizării de stagii de practică.

Activitățile realizate în cadrul proiectului vor conduce la integrarea tinerilor în piața muncii, formarea de competențe conform nevoilor angajatorilor, inițierea și consolidarea unor relații de cooperare între Universitatea din Craiova și companiile de profil din zona Sud-Vest Oltenia, precum și la dezvoltarea economică locală.

Pentru detalii suplimentare, vă rugăm să ne contactați la:
Mișcarea Română pentru Calitate
Adresa: str. Părului, nr. 8, Craiova, județul Dolj
Tel: 0351.451.047
e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.; Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Persoană de contact: Poenaru Maria Magdalena